top of page

Hur föddes Hälsoflödet?

Från många flöden till ett hälsoflöde

Tillsammans har vi lång och kompletterande erfarenhet inom hälsobranschen. Under drygt ett år har vi skapat ett koncept som vi även jobbat efter i våra behandlingar. Under 2022 har vi börjat utbilda andra i vårat koncept. Tidigare skickade vi under en längre tid kunder emellan Postural Rörelse och Hamaya beroende på vilken del i kroppen eller sinnet som behövts prioriteras just då. Vi har insett hur viktigt det är att jobba med alla flöden och att alternera emellan dem. Tillsammans kom vi fram till att ett eget koncept och ett gemensamt företag var bästa vägen fram. Här är tanken att terapeuten ska ha kunskap att jobba med och prioritera vad klienten behöver. Men även skicka klienter till terapeuter som är experter på andra delar som inte ingår i vårt koncept som tex kost.

 

Att ge tillbaka handlingskraften och kunskapen att påverka sin egen hälsa är en viktig del för oss. Genom att ge klienter och terapeuter tillgång till verktyg både on-line och fysiskt på plats vill vi sprida vårt koncept. Vi hjälper individen (både kund och terapeut) att förstå hur och varför vi behöver sammanbinda de fysiska kroppssystemen med det emotionella och mentala. I konceptet hjälper vi individen att prioritera vilket system de kanbörja med för att sen kunna ta sig vidare. Vi vill ge en grund att utgå ifrån till de som inte har en. Sammanbinda och lyfta fram varje individs talang och kunskapsregister genom att använda den livserfarenhet, kunskap och intuition denne redan har. Med andra ord vill vi att vårat koncept ska binda samman all den kunskap som redan finns hos klienten och terapeuten.

29_edited.jpg

Vi på Hälsoflödet

Lär känna oss bättre

20220504_120739_edited.jpg

Christina Carlsson

Jag vill börja med en bekännelse. Jag har alltid tyckt om att jobba med människor men mitt intresse för hälsa och träning var en gång minimalt. Jag utbildade mig från början till civilekonom och jobbade sen som businesscontroller på stora IT bolag och älskade mitt jobb och fritid. Min omtanke för min kropp var då i min mening något som bara skulle fungera. När jag sedan blev utbränd och på köpet fick en autoimmun reumatisk sjukdom, bechterews, så vände det upp och ned på mitt dåvarande liv. Från att vara glad och pigg upplevde jag mig som en skugga av mig själv och orkade inte längre vare sig jobba eller vara social.

Jag bestämde mig för att ta reda på hur jag skulle kunna bli helt frisk. När man har ont så blir man väldigt motiverad att hitta en lösning. Denna motivation ledde till att jag sa upp mig från mitt jobb, sålde min lägenhet och började investera i utbildningar. Jag utbildade mig inom många olika terapier men fastnade i grunden för den posturala träningen, rörelseträningen och kinesiologin. Tillsammans var de för mig en fantastisk kombination.

Jag har även många andra terapier att tacka för min hälsa idag. Utan att titta på kosten, min inre utveckling och olika sätt att balansera kroppens biokemi hade det aldrig gått. Vägen att bli frisk var allt annat än rak men väldigt lärorik. Jag har fått uppleva saker jag inte trodde fanns och träffa otroligt många inspirerande och fantastiska människor. Detta inspirerade mig till att jobba med det jag gör idag.

Idag har jag förstått att vi alltid lever med olika grader av hälsa och beroende på vad vi gör skiftar vi på skalan. Vår kropp är under ständig förändring och berättar för oss, om vi väljer att lyssna, om den gillar det vi gör eller inte. När vi gör något som den inte gillar under längre perioder så börjar den gnälla och om vi ger den vad den vill ha så tackar den oss med god energi och lätta steg.

Jag anser att det är viktigt att vi får verktyg att hantera livets upp och nergångar. Att vi lär oss att lyssna på kroppen och ta hand om oss själva. Genom att ha tillgång till övningar som stärker oss fysiskt, minskar stress och smärta så har vi gett den en bättre möjlighet till självläkande. När vi lär oss att förstå oss själva bättre kan vi skapa en hållbar livsstil både fysiskt, emotionellt och mentalt.

20220504_120100_edited.jpg

Yvonne Kamb

Drivkraft?

En önskan om att göra skillnad för människor har funnits med mig ända sen jag  som barn läste böcker om Lotta som åkte till Afrika

som sjuksköterska och hjälpte barnen. Jag blev aldrig sjuksköterska :)     

Har istället hittat andra sätt att göra skillnad.

Hur?

För mig är det viktigt att se till hela människan. Att ta hand om både kropp, själ och sinne.

I min värld påverkar din sinnesstämmning i högsta grad hur din fysiska kropp mår och på samma sätt påverkar din kropp hur du mår i sinnet.

Det betyder att när spänningar, värk och knutar löses upp i din kropp kommer du också känna dig lättare till sinnet.

Men för en snabb och långvarig förbättring jobbar vi även med känslor och sinne.

Då hjälper kropp och sinne varandra och kroppen kan använda sin fantastiska självläkande förmåga fullt ut.

 

Med mina olika utbildningar på bla Axelsons GI och Mediyoga institutet tillsammans erfarenheter använder jag bioenergi, lymfmassage, energimedicin, healing, essentiella oljor, örter tillsammans med samtal för att anpassa behandlingen för ditt bästa. Håller även utbildningar se under kurser.

Är du redo att må bra?

En vanlig dag i slutet av oktober stannar jag plötsligt till och tänker.Visst är det så att för att saker ska hända måste någon typ av rörelse ske.

När du tittar på en stilla, blank vattenyta kommer ingenting förändras om inte någon rörelse sker.

Släpper du i en sten eller en vindil far fram över vattnet, kommer rörelsen få ytan att förändras. Förändringen kommer fortsätta och utökas i det oändliga, även om

kraften i påverkan är liten. Tänk då vad som kan hända om vi släpper i fler stenaroch påverkar lite till!

På samma sätt ser jag på människor jag möter. Om du i ditt liv inte förändrar någonting, kommer allt att vara sig likt. Om du däremot förändrar något, aldrig

så litet, kommer det påverka mer och fler saker än du någonsin kan ana.

I en behandling eller påverkan om du så vill, ses hela du, kropp, själ, ande.

Din fysiska kropp med muskler, senor, leder, ryggrad, dina inre system, nervsystem, immunsystem, endokrinasystem, lymf- och blodsystem.

Din aura, dina chakran, din energikropp.

Genom påverkan från flera håll får vi en positiv effekt som jobbar med blockeringar från

flera håll. Min övertygelse är att stelhet och smärta i kroppen och stelhet och smärta i

sinnet är sammanbundna och bör behandlas därefter.

Yvonne Kamb/Hamaya

Hos A_edited.jpg

Maria Dahlälv

Jag har alltid haft en dragning till naturen och har en tro på att det mesta som vi människor behöver för att hålla oss friska och må bra,
finns att hämta just där, i naturen. Mitt intresse för örter och deras hälsofrämjande egenskaper ligger mig varmt om hjärtat och jag älskar att göra
egna hudvårdsprodukter för hemmabruk.

Min egen kropp däremot, den tog jag länge för given och förväntade mig att den bara skulle fungera och leverera vad jag än utsatte den för.
Men att ha ett stillasittande jobb, som jag haft under de senaste 20 åren, har sitt pris. Min kropp gav mig signaler, men jag var lite dålig på att
lyssna och inte förrän den sa ifrån ordentligt och gav mig ett diskbråck i ländryggen så att jag inte kunde gå, började jag lyssna på den.

Jag bestämde mig för att lära mig mer om hur jag själv kan påverka mitt mående och 2018 utbildade mig till Kinesiolog på Svenska Kinesiologiskolan.
På utbildningen kom jag i kontakt med Postural träning som jag verkligen fattade tycke för och fortsatte med att utbilda mig till PhysioScale Coach
och Optimumtränare 2019-2021.

När Hälsoflödet startade en kurs i lymf- och fascia behandlingar 2022, blev detta ett naturligt steg vidare för mig då det går hand i hand
med Posturalträning och kinesiologi. Allt hänger ihop, det fysiska, mentala och det psykiska, kroppen behöver vara i balans och flödena måste flöda.

Att kunna hjälpa människor med smärtproblematik av olika slag, till att få minskad smärta och ökad rörlighet, och ge en förståelse och egna verktyg att jobba med själv,
är en fantastisk känsla och den bästa självboosten man kan tänka sig.

Boka tid
bottom of page