top of page

Kurs i Energihälsa
5 digitala Workshops


5 onsdagar sep - okt 2024 via FB Live

Du får länk att titta via FB  via dator, telefon eller platta
Datum18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10
Tid 18.00 - 20.30

Pris: 2000:-

                    

Vi har alla en kombination av kroppsliga, mentala, emotionella och energimässiga styrkor, svagheter och obalanser beroende på våran personlighet och det vi upplevt i livet. Vi vill ge dig olika verktyg att kombinera så det passar just din unika person. 

En del i det är att förstå hur alla system påverkar varandra, det fysiska, mentala, emotionella och energimässiga.

Under de första 4 onsdagarna har vi olika teman som vi dyker djupare i. Du får övningar att göra kopplade till varje tema. Onsdag nr 5 integrerar vi det vi gjort dom tidigare gångerna 

 

Känner du igen dig?

 • Blir du energilös/dränerad efter du varit i sociala sammanhang?

 • ​Behöver du tid för dig själv för att ladda dina batterier?

 • Känner du in andras känslor?

 • Svårt att komma ner i varv?

 • Alltid "ögon i nacken"

 • Anspänd i kroppen

 • Håller ofta andan

 • Smärta som flyttar på sig

 • Blir ofta trött

 • Kan skifta från trött till pigg snabbt

 • Blir lätt stressad

Workshop1 Trygghet
 

Vi berättar vad som händer i dig både fysiskt och energimässigt vid hög stressnivå,  när du är otrygg och i överlevnads mode under lång tid. Hur kroppens läkning och ditt mentala, känslomässiga  och energimässiga mående påverkas. Tekniker och övningar för att balansera ditt nervsystemet och hur det i sin tur hjälper alla dina flöden. Som fascian/bindväven, lymfan, blodet och dina energier.  

Stress skapar inflammation som är orsak till många av våra besvär, sjukdomar och symptom.

 

Du har dina personliga (triggers/stressorer) beroende på dina trauman och din personlighet.  Vi vill ge dig olika tekniker som får just dig att känna dig trygg.  

 

Diskussionsfrågor: Vad gör dig trygg? Var kan du slappna av? Finns det personer i din omgivning du spänner dig inför. Kan du återhämta dig i hemmet? Finns det något i ditt liv idag som får dig att känna dig otrygg? Vad gör du med kroppen när du är rädd?

 Workshop 2 Gränssättning
 

Vad har du för gränser? Vad händer när du går över dina gränser och hur vet jag var mina gränser går? Vi pratar om hur gränssättning påverkar hela oss, våra flöden, inklusive det energimässiga. När alla våra flöden stärks får vi ett starkare energi skydd vilket minskar behovet av ett fysiskt skydd (ex spända muskler). Blir du dränerad i vissa omgivningar, bland vissa människor eller av starka känslor runt dig?  Du får övningar och tekniker för att lära dig separera vad som är dina egna tankar och känslor från andras. Lär dig få kontroll över dina egna energier.

Det är alltid din upplevelse som sätter gränserna.

Diskussionsfrågor: Vad är dina gränser? Går du ofta över dina gränser?

Kommer du ihåg när du gjorde det senast? Hur kändes det då?

 


Workshop 3 Lyssna
 

Att lyssna utåt och inåt medvetet och från ett neutralt sinne är en nyckel till sinnesro. Vi kan förstå oss själva och andra bättre. När vi verkligen lyssnar är det lättare att observera våra egna beteendemönster och skapa möjlighet till förändring. Det ger ett lugnt sinne och avstressad kropp. Vi kan börja agera istället för reagera. Vi kan välja att släppa de triggers/stressorer som styr oss.

 

Tekniker och övningar för att lära sig lyssna och kommunicera medvetet med vår kropp, hjärta och sinne. Här får vi även tillgång till vår intuition. Här kan vi observera hur saker och ting verkligen förhåller sig. 

Diskussionsfrågor: Vad är att lyssna?

Vad händer med dig när du lyssnar? Vad triggar det i dig när du lyssnar?

Vad händer med dig när du blir lyssnad på?

Workshop 4 Huvudet - Kroppen - Hjärtat
 

Vad händer när vi känner och agerar utifrån hjärtat? När Huvudet- kroppen och hjärtat är i balans? Hjärtat är nyckeln till en god kommunikation med dig själv. Hjärtat har 5000 gånger större kraftfält än hjärnan. Hjärtats celler liknar våra hjärnceller och de har en väldigt viktig roll både fysiskt och energimässigt. Studier har även visat att när vi fokuserar på hjärtat så harmoniseras de andra organen och kroppen startar självläkning.

Det kan vara svårt att hitta hem till hjärtat när man är fast i ett stressat tillstånd, i det sympatiska systemet. Att vara i kroppen kan då kännas obehagligt. Då är det svårt att börja vår självläkning. En stor del i vår Energihälsa är att hitta en väg tillbaka in i kroppen och hjärtat för att kunna börja läka både energimässigt, fysiskt och psykiskt.

Diskussionsfrågor: Vad känns störst, hjärnan eller hjärtat?

Workshop 5 Integrering

 

Hur du kan använda verktygen i din vardag. Varför kändes vissa övningar bra och lätta och en del bara jobbiga? Vad kan det betyda och hur använder jag det jag lärt mig i min vardag. Vi repeterar och pratar om Aktivera - Reagera - Hantera 

bottom of page